Vlag van Nederland

Het EK komt er weer aan en veel mensen bereiden zich weer voor op de reis naar een van de wedstrijden in het buitenland. Daarvoor is het belangrijk dat je gemakkelijk die kan op kunt gaan rijden zonder dat je halverwege in de problemen komt door autopech,. Daarom is het verstandig om je auto goed voor te bereiden op deze lange reis. Daarbij is het belangrijk om te weten wat je allemaal moet voorbereiden voordat je op deze reis gaat. Daarbij is het belangrijk dat je niet te veel geld uitgeeft aan een uitgebreide beurt, want dat is helemaal niet nodig. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt doen om er voor te zorgen dat jij een rustige en probleemloze rit hebt naar het geweldige EK.

De basischecks

Wanneer je de auto gaat laten checken op de basis checks moet je denken aan een aantal belangrijke checks, die er voor gaat zorgen dat jouw auto helemaal fris is voor de lange reizen.

De belangrijkste is om de olie in je auto te checken. Heb je nog genoeg, dient hij wellicht ververst te worden? Daarnaast wil je een kleine APK laten doen bij een bedrijf om er zeker van te zijn dat je auto helemaal in orde is. De meeste kleine problemen die een auto kan hebben kun jij namelijk niet zelf checken zonder speciale kennis of attributen.

Handig gadgets voor onderweg

Naast de basis checks is het ook belangrijk dat je een aantal goede gadgets bij je hebt die je helpen bij de lange reis. Zo is een lifehammer niet te missen in je auto en is het in veel landen verplicht om voor iedere persoon in de auto een fluorescerend vest in de auto te hebben liggen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat altijd de auto uit kunt en ook gebruik kunt maken van vestjes als je langs de weg komt te staan. Ook kun je gebruik maken van een handige

Achteruitrijcamera, die snel en simpel te installeren is. Vooral rondom de drukke stadions en de drukke steden is dit een onmisbare tool.

Lees meer over: ,