Vlag van Nederland

Bondscoach Ronald Koeman kan weer een groot talent op de lijst van mogelijke internationals toevoegen. Mohamed Ihattaren heeft aangegeven dat hij uit wil komen voor Oranje. Hij verkiest het Nederlands elftal boven de Marokkaanse selectie.

De 17-jarige middenvelder van PSV maakte de keuze vandaag bekend: “Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen”, zegt Ihattaren over zijn keuze op de website van de KNVB.

De jonge speler kwam ook uit voor de jeugdteams van Oranje en heeft dat mee laten wegen in zijn beslissing: “Ze hebben veel voor me gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen, ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan. Sinds Onder 14 speel ik al in het oranje en ik heb met Onder 17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten.”

Bondscoach Ronald Koeman is content met de keuze van Ihattaren:

“Mo is een hele jonge speler die een geweldige ontwikkeling doormaakt en inmiddels vast in PSV 1 speelt. Dit soort talenten wil je behouden voor het Nederlandse voetbal en gelukkig heeft hij de keuze voor Oranje gemaakt. Zijn keuze is een mooi signaal naar andere spelers die voor dezelfde keuze komen te staan. Dit is echt belangrijk voor het Nederlandse voetbal.”

Koeman heeft ook al duidelijke plannen met de middenvelder: “Wij spelen redelijk hetzelfde als PSV, qua systeem. Dat betekent dat hij aan de rechterkant in een vrije rol kan spelen en hij kan op de 10-positie spelen. Daar zie ik hem enorm belangrijk worden voor het Nederlands elftal.”

Misschien is hij er zelfs de komende periode al bij, al houdt Koeman een slag om de arm, mede omdat de vader van Ihattaren kort geleden overleed: “Als hij zegt, ik wil nog steeds rust en wil het verwerken en kom wellicht in maart (volgend jaar, red.) in beeld, dan wacht ik daarop. En anders is er een kans dat hij vrijdag geselecteerd wordt”, aldus Koeman tegen Fox Sports.