Vlag van Nederland

Bondscoach Sarina Wiegman heeft zojuist haar opstelling voor het EK-kwalificatieduel met Slovenië bekendgemaakt. De wedstrijd in het GelreDome begint om 20:00 uur.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Turkije (8-0 winst) voert Wiegman een wijziging door: Liza van der Most krijgt de voorkeur boven Desiree van Lunteren. Sari van Veenendaal, de nummer één en aanvoerster van de Leeuwinnen, staat onder de lat. De verdediging wordt gevormd door Liza van der Most, Aniek Nouwen, die dus wederom de voorkeur krijgt boven Anouk Dekker, Dominique Bloodworth en Merel van Dongen.

Op het middenveld staan Jackie Groenen, Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk. Voorin moeten Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Jill Roord voor de doelpunten gaan zorgen.

Omdat Lineth Beerensteyn is teruggekeerd in de selectie van Wiegman, bestaat deze uit 24 speelsters. De wedstrijdselectie mag echter maar uit 23 speelsters bestaan en dus moet er een speelster plaatsnemen op de tribune. Dat is Joëlle Smits.

Opstelling Oranje Leeuwinnen: Van Veenendaal, Van der Most, Nouwen, Bloodworth, Van Dongen, Groenen, Spitse, Van de Donk, Van de Sanden, Miedema, Roord

Opstelling Slovenië: Mersnik, Erzen, Agrez, Rozmaric, Erman, Korosec, Conc, Kolbl, Begic, Zver, Prasnikar