Hij had niet verwacht dat hij zou spelen toen hij zich afgelopen maandag meldde bij Oranje. Toch kreeg Steven Berghuis vanavond tegen Noord-Ierland de kan van bondscoach Ronald Koeman.

Hij zei tegen de NOS: “Toen ik meldde, niet. Ik hoopte het wel. Het was afwachten met Memphis. Toen we trainden werd duidelijk dat ik zou spelen als Memphis niet fit was. Gister werd duidelijk dat ik zou spelen. Ik dacht ‘mooi, dit is mijn kans’. Er is ruimte voor verbetering. Ik was betrokken bij een paar goeie kansen, jammer van die bal op de lat. Ik ben niet ontevreden, maar er is ruimte voor verbetering. Ik ben blij dat ik de kans kreeg.”

Oranje, en ook Berghuis zelf, had het lastig tegen de Noord-Ieren. Toch was hij niet ontevreden:”Ze hebben veel drive en energie. Er lagen veel mogelijkheden, maar we maakten niet de goede keuzes. We speelden teveel achteruit, terwijl er wel kansen lagen.”

Hij wilde wel positief afsluiten:”We zijn door, dat is het belangrijkste. We zijn geplaatst, dus dat gevoel overheerst.”