Een jaar geleden maakte de destijds nog vrij onbekende Javairô Dilrosun zijn debuut voor het Nederlands elftal. Hij viel in tegen Duitsland, maar moest zich 21 minuten later ook weer geblesseerd laten vervangen. Daarna speelde de buitenspeler niet meer voor Oranje.

Ondanks dat hij inmiddels, na verschillende blessures, weer voluit speelt bij zijn club Hertha BSC werd hij niet opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. Die gaf de voorkeur aan AZ-duo Stengs en Boadu. “Ik denk dat veel mensen in Nederland nooit echt van me hebben gehoord.”

Hij vervolgt zijn verhaal tegen AD Sportwereld: “Er wordt in Nederland niet veel naar de Bundesliga, naar Hertha gekeken. Dus dan praten ze ook niet over je. Dat doet mij niet echt wat. Als ik steeds op het scoreformulier sta met goals en assists, spreekt dat voor mij voor zich. Het is ook niet dat ik wíl dat mensen over me praten, of zo. Ik wil presteren en als ik dat doe, gaan ze misschien vanzelf over me praten.”

Uiteraard keek Dilrosun ook naar het duel tegen Noord-Ierland afgelopen zaterdag: “Het was niet echt denderend, maar het is belangrijk dat ze het eruit hebben gesleept. Als ik zo door blijf gaan, of het nog beter doe, denk ik dat ik wel een kans krijg om het te laten zien op het EK.”