Vlag van Nederland

In de Johan Cruijff ArenA stond vanavond het duel tussen Nederland en Estland op het programma. Het betekende het laatste duel in deze EK-kwalificatie cyclus.

Al in de zesde minuut was het raak voor het Nederlands elftal. Aanvoerder Georginio Wijnaldum wist een voorzet van Quincy Promes op waarde te schatten en de bal achter de doelman van de Esten te koppen.

Na de goal juichte alle spelers, inclusief de reserves samen aan de zijlijn. Wijnaldum en Frenkie de Jong lieten samen hun arm zien, om te laten zien dat Oranje één is, ongeacht de huidskleur.

Nathan Aké zorgde na 18 minuten eveneens met een kopgoal voor de 2-0:

Aan het begin van de tweede helft was daar na het debuut van Calvin Stengs in de basis ook de tweede debutant van de avond. Myron Boadu mocht aantreden als vervanger van Memphis Depay, die na één helft achter mocht blijven in de kleedkamer.

In de 66e minuut werd het nog mooier voor het Nederlands elftal. Aanvoerder Wijnaldum profiteerde van een foutje in de defensie van de Esten en schoof zijn tweede doelpunt binnen:

En het werd nog mooier voor Wijnaldum, die zijn hattrick compleet maakte met de 4-0:

Ook voor invaller Myron Boadu werd het een heel bijzondere avond. Enkele minuten voor tijd maakte de jonge aanvaller de 5-0 voor Oranje, waarmee hij ook direct de eerste doelpuntenmaker voor Oranje is die in de 21e eeuw geboren is:

Lees meer over: ,