De bondscoaches van Oekraïne en Oostenrijk reageerden na afloop van de loting over het feit dat ze bij Oranje in de poule terecht gekomen zijn. Andrej Sjevtsjenko (Oekraïne) en Franco Fado (Oostenrijk) zien Oranje als favoriet voor groepswinst.

“Een team dat elk jaar beter wordt, op een heel positieve manier”, aldus Sjevtsjenko. “Als ik alleen al over het EK praat, maakt het veel bij me los.”

Hij vervolgt: “Voor ons is het cruciaal om onze sleutelspelers niet kwijt te raken. We hebben niet zo’n sterk elftal als andere landen, maar wel vijftien, zestien goede voetballers.”

De bondscoach van Oekraïne weet niet veel over de andere tegenstander van Oranje, Oostenrijk: “Over Oostenrijk weet ik niet zo veel”, zei Andrej Sjevtsjenko.

Oostenrijk op papier de derde ploeg, en nog niet zo bekend. Maar Franco Fado wil graag laten zien waartoe zijn land in staat is.”Als alle spelers fit zijn en in topvorm, dan hebben we een heel goede ploeg. We willen ons meten met de wereldtop.”

Hij ziet Oranje als grote favoriet: “Nederland is de grote favoriet in de poule. Niet alleen vanwege het thuisvoordeel. Het is een heel jonge ploeg, die gretig is en met veel snelheid en dynamiek.”