Vlag van Nederland

Het programma van het Nederlands elftal in aanloop naar EK 2020 was helemaal rond, maar werd door het Coronavirus flink in de war gegooid. Al in april werd duidelijk dat het EK 2020 niet doorgaat en met een jaar is uitgesteld. Het EK zal nu gespeeld worden van 11 juni t/m 11 juli 2021.

Er stonden tevens meerdere oefenduels gepland die geschrapt zijn, maar het verdere programma voor 2020 ziet er (voorlopig) nog hetzelfde uit als voorheen.

De Nations League

Oranje heeft, als Corona niet opnieuw voor afgelastingen zorgt, een druk programma in de rest van 2020. Zo worden er in de maanden september, oktober en november 6 duels in de Nations League gespeeld.

Oranje is ingedeeld in een groep met Italië, Polen en Bosnië en Herzegovina. Het programma van de zes duels ziet er als volgt uit:

4 septemberNederland – Polen

7 september: Nederland – Italië

11 oktober: Bosnië en Herzegovina – Nederland

14 oktober: Italië – Nederland

15 november: Nederland – Bosnië en Herzegovina

18 november: Polen – Nederland

Oefenduels in 2020

Naast de wedstrijden in de Nations League speelt Oranje ook nog twee oefenwedstrijden. Op 7 oktober staat er een oefenduel met Mexico op het programma en op 11 november speelt Oranje tegen Spanje.

De wedstrijden op het EK 2021

Het EK 2020, dat naar 2021 is verzet vanwege de coronacrisis duurt volgend jaar van 11 juni tot en met 11 juli. Oranje speelt alle drie de groepsduels in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De eerste op 13 juni tegen Oekraïne, dan op 17 juni tegen Oostenrijk en op 21 juni tegen Noord-Macedonië.

Lees meer over: ,