Het programma van het Nederlands elftal in 2021 is bekend. Het EK zal dit jaar gespeeld worden van 11 juni t/m 11 juli. Daarvoor speelde Oranje echter ook al enkele wedstrijden in de WK-kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar.

De WK-kwalificatie

Oranje startte op 24 maart de WK-kwalificatie met het zware uitduel tegen Turkije(4-2 nederlaag). In de week erna werden ook het thuisduel met Letland(2-0 winst) en het uitduel met Gibraltar(7-0 winst) afgewerkt.

De overige wedstrijden voor de WK-kwalificatie worden in september, oktober en november gespeeld. Naast de bovengenoemde tegenstanders speelt Oranje ook nog tegen Noorwegen en Montenegro tijdens de kwalificatie.

De oefenwedstrijden op weg naar het EK

Het Nederlands elftal speelt slechts twee oefenduels in aanloop naar het EK. Op 2 juni staat in Portugal het oefenduel met Schotland op het programma. Vier dagen later wordt in Enschede een wedstrijd tegen Georgië gespeeld.

De wedstrijden op het EK 2021

Het EK 2020, dat naar 2021 is verzet vanwege de coronacrisis duurt zoals gezegd van 11 juni tot en met 11 juli. Oranje speelt alle drie de groepsduels in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De eerste was op 13 juni tegen Oekraïne, Oranje won dat duel met 3-2. Daarna was het duel op 17 juni tegen Oostenrijk, waar Oranje met 2-0 won. Uiteindelijk wordt de groepsfase afgerond met een duel op 21 juni tegen Noord-Macedonië.

Oranje plaatste zich door de overwinningen tegen Oekraïne en Oostenrijk al voor de achtste finale. Op 27 juni wordt deze in Boedapest gespeeld. De tegenstander wordt in de komende dagen bekend.