Vlag van Nederland

Het programma van het Nederlands elftal in 2021 is grotendeels bekend. Het EK zal dit jaar gespeeld worden van 11 juni t/m 11 juli. Daarvoor speelt Oranje echter ook al enkele wedstrijden in de WK-kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar.

Er stonden tevens meerdere oefenduels gepland die geschrapt zijn, maar het verdere programma voor 2020 ziet er (voorlopig) nog hetzelfde uit als voorheen.

De WK-kwalificatie

Oranje start op 24 maart de WK-kwalificatie met het zware uitduel tegen Turkije. In de week erna worden ook het thuisduel met Letland en het uitduel met Gibraltar afgewerkt.

De overige wedstrijden worden in september, oktober en november gespeeld. Naast de bovengenoemde tegenstanders speelt Oranje ook nog tegen Noorwegen en Montenegro tijdens de kwalificatie.

De wedstrijden op het EK 2021

Het EK 2020, dat naar 2021 is verzet vanwege de coronacrisis duurt zoals gezegd van 11 juni tot en met 11 juli. Oranje speelt alle drie de groepsduels in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De eerste op 13 juni tegen Oekraïne, dan op 17 juni tegen Oostenrijk en op 21 juni tegen Noord-Macedonië.

Lees meer over: ,