Vlag van Nederland

Het programma van het Nederlands elftal in aanloop naar EK 2020 was helemaal rond, maar is door het Coronavirus inmiddels flink in de war gegooid. Inmiddels is zelfs duidelijk geworden dat het EK 2020 niet doorgaat en met een jaar is uitgesteld. Het EK zal nu gespeeld worden van 11 juni t/m 11 juli 2021.

Het was al eerder duidelijk dat de oefenduels van Oranje op 26 maart (tegen de VS) en 29 maart (tegen Spanje) vanwege het Coronavirus niet door zouden gaan. Het zou de eerste keer in 2020 dat Oranje bij elkaar zou komen, maar voorlopig is daar een streep doorheen gezet. Alle Europese competities liggen minimaal tot begin april stil en ook de interlands worden daarom niet afgewerkt.

Mochten de competities weer hervat worden in april of mei dan zal vermoedelijk ook het verdere schema van Oranje niet afgewerkt gaan worden. De kans dat het trainingskamp dat belegd zou worden voorafgaand aan het EK doorgaat is sowieso onwaarschijnlijk

Onderstaand programma is gebaseerd op het feit dat het EK wél door zou gaan komende zomer. Hoe het programma er nu uit gaat zien de komende maanden is nog volstrekt onduidelijk.

De periode voorafgaand aan het EK

In de periode tussen 18 mei en 5 juni speelt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman ook nog twee oefenduels. Deze wedstrijden zijn tegen Griekenland (28 mei in de Grolsch Veste) en het laatste duel tegen Wales (zaterdag 6 juni in de Kuip).

Trainingskamp in de Lutte en in Oostenrijk

Oranje begint de voorbereiding op het EK op 18 mei met een vierdaagse trainingsstage in Zeist. Daarna vertrekt de selectie, die dan nog niet helemaal compleet zal zijn, naar De Lutte voor een trainingskamp op eigen bodem.

Het Nederlands elftal logeert na het trainingskampje in de Lutte van 1 tot en met 5 juni in het Falkensteiner Schlosshotel in Velden am Wörther See. Koeman hoopt daar zijn selectie zo compleet mogelijk te hebben. De Champions League finale is echter pas op 30 mei, dus het zal afhankelijk zijn van het succes van clubs met Nederlandse spelers of iedereen er dan ook echt direct zal zijn.

Na terugkomst uit Oostenrijk speelt Oranje dus nog het oefenduel tegen Wales, voordat de laatste dagen van de voorbereiding afgewerkt zullen worden vanaf het trainingscomplex in Zeist.

De wedstrijden op het EK 2021

Het EK 2021, verzet vanwege de coronacrisis duurt van 11 juni tot en met 11 juli. Oranje speelt alle drie de groepsduels in de Johan Cruijff Arena. De eerste op 13 juni tegen Oekraïne, dan op 17 juni tegen Oostenrijk en op 21 juni tegen een nog onbekende tegenstander.

Lees meer over: ,