Vlag van Nederland

Het programma van het Nederlands elftal in aanloop naar EK 2020 is helemaal rond. Inmiddels zijn ook de laatste twee oefenwedstrijden in aanloop naar het EK 2020 aan het programma toegevoegd.

Zoals eerder al duidelijk werd speelt Oranje op 26 maart (tegen de VS) en 29 maart (tegen Spanje) twee oefenduels. Dat is de eerste keer in 2020 dat Oranje bij elkaar komt en bondscoach Ronald Koeman zal deze tijd nog willen gebruiken om te zoeken naar vervangers van onder meer Memphis Depay en Donyell Malen.

In de periode tussen 18 mei en 5 juni speelt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman ook nog twee oefenduels. Deze wedstrijden zijn tegen Griekenland (28 mei in de Grolsch Veste) en het laatste duel tegen Wales (zaterdag 6 juni in de Kuip).

Trainingskamp in de Lutte en in Oostenrijk

Oranje begint de voorbereiding op het EK op 18 mei met een vierdaagse trainingsstage in Zeist. Daarna vertrekt de selectie, die dan nog niet helemaal compleet zal zijn, naar De Lutte voor een trainingskamp op eigen bodem.

Het Nederlands elftal logeert na het trainingskampje in de Lutte van 1 tot en met 5 juni in het Falkensteiner Schlosshotel in Velden am Wörther See. Koeman hoopt daar zijn selectie zo compleet mogelijk te hebben. De Champions League finale is echter pas op 30 mei, dus het zal afhankelijk zijn van het succes van clubs met Nederlandse spelers of iedereen er dan ook echt direct zal zijn.

Na terugkomst uit Oostenrijk speelt Oranje dus nog het oefenduel tegen Wales, voordat de laatste dagen van de voorbereiding afgewerkt zullen worden vanaf het trainingscomplex in Zeist.

De wedstrijden op het EK

Het EK 2020 duurt van 12 juni tot en met 12 juli. Oranje speelt alle drie de groepsduels in de Johan Cruijff Arena. De eerste op 14 juni tegen Oekraïne, dan op 18 juni tegen Oostenrijk en op 22 juni tegen een nog onbekende tegenstander.

Oranje verblijft in elk geval tijdens de groepsfase van het EK in Zeist, bij het hoofdkantoor van de KNVB. Waar Oranje daarna heen moet, mocht de volgende ronde behaald worden, zal later duidelijk worden.

Lees meer over: ,