Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal begint het EK volgend jaar met wedstrijden tegen Oekraïne en Oostenrijk. Het vierde land van Groep C wordt pas bekend na de play-offs die op een nader te bepalen datum gespeeld zullen worden. Als Roemenië zich via die weg plaatst komt de ploeg sowieso in de poule van Nederland terecht. Wat weten we nog meer over de tegenstanders van Oranje op het EK ?

Laten we beginnen met de derde, onbekende tegenstander van het Nederlands elftal. Als Roemenië zich niet plaatst, treft Nederland de andere winnaar van ‘Path D’. Dat is Georgië, Noord-Macedonië, Kosovo of Wit-Rusland. Laten we eens inzoomen op de twee tegenstanders van Oranje op het EK die wél bekend zijn: Oekraïne en Oostenrijk.

Oekraïne is de eerste tegenstander van Oranje

Nederland – Oekraïne staat als eerste op het programma. Oekraïne is op het eerste gezicht geen tegenstander waar het Nederlands elftal wakker van ligt. Toch wordt het oppassen voor de ploeg van oud-international Andriy Shevchenko. De Oekraïners werden groepswinnaar in groep B, en lieten daarmee regerend Europees kampioen Portugal achter zich. In eigen huis zette het land de Portugezen met 2-1 opzij. Verder boekte de ploeg, met een mix van ervaring en talent, ook mooie resultaten in de kwalificatie. Er werd niet één keer verloren en Oekraïne kreeg slechts vier doelpunten tegen. Ter vergelijking: het Nederlands elftal verloor één keer en incasseerde zeven goals. Het is duidelijk dat van onderschatting geen sprake mag zijn bij het Nederlands elftal.

Oekraïne is een tegenstander van Oranje op het EK 2020

© Pro Shots

Oostenrijk is de tweede tegenstander van Oranje

Nederland – Oostenrijk wordt daarna gespeeld. De Oostenrijkers eindigden als tweede in Groep G, achter groepswinnaar Polen. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de Oostenrijkers lieten wat steken vallen. Zo gingen de eerste twee wedstrijden verloren, achtereenvolgens tegen Polen en Israël. Oostenrijk plaatste zich met een thuiszege op Noord-Macedonië, maar blameerde zich op de laatste speeldag tegen de zwakke broeder van de groep. Letland versloeg de ploeg van David Alaba en Marko Arnautović met 1-0. Nederland hoeft niet bang te zijn voor Oostenrijk. Toch beschikt het land over veel Bundesliga-talent en kan het op volle oorlogssterkte verrassend uit de hoek komen.

Lees meer over: , ,