Bondscoach Ronald Koeman heeft drie debutanten opgenomen in zijn voorselectie voor de oefenduels met de Verenigde Staten en Spanje. Het gaat om PSV’er Mohamed Ihattaren en AZ-spelers Teun Koopmeiners en Owen Wijndal.

Naast het nieuwe drietal heeft onze bondscoach ook een plekje ingeruimd voor Tim Krul, de doelman van Norwich City. Ook Feyenoorder Leroy Fer is opgenomen in de voorselectie.

Naast deze verrassende namen heeft Koeman vooral gekozen voor de vaste kern, wat ook zijn intentie is met het oog op EK 2020.

De voorselectie voor de duels met VS en Spanje:

Keepers: Marco Bizot, Jasper Cillessen, Tim Krul, Jeroen Zoet
Verdedigers: Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Hans Hateboer, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Owen Wijndal
Middenvelders: Donny van de Beek, Leroy Fer, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Davy Pröpper, Marten de Roon, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum.
Aanvallers: Ryan Babel, Steven Berghuis, Myron Boadu, Mohamed Ihattaren, Luuk de Jong, Justin Kluivert, Quincy Promes, Calvin Stengs, Wout Weghorst

Oranje zal de duels tegen de VS en Spanje waarschijnlijk in de nieuwe shirts spelen die ze ook tijdens EK 2020 gaan gebruiken.