De voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League duels met Polen en Italië is bekendgemaakt. Meest opvallende naam is die van Perr Schuurs, de verdediger van Ajax. De jonge Schuurs is nog geen vaste waarde in Amsterdam, maar wordt dus zeker nadrukkelijk in de gaten gehouden door de bondscoaches.

De selectie is de eerste zonder bondscoach Ronald Koeman aan het roer. De trainer van Oranje vertrekt naar FC Barcelona en wordt voorlopig vervangen door Dwight Lodeweges. De KNVB gaat de komende tijd op zoek naar een geschikte opvolger voor Koeman.

Belangrijkste afwezige in de voorselectie is Matthijs de Ligt. Hij is geopereerd aan zijn schouder en is de komende maanden uitgeschakeld. Opvallend is dat AZ hofleverancier is met vijf spelers. Koopmeiners, Stengs, Boadu, Bizot en Wijndal zitten allemaal in de voorselectie. Ajax levert vier spelers, PSV drie.

De voorselectie van Oranje

Doel: Jasper Cillessen (Valencia), Jeroen Zoet (PSV), Tim Krul (Norwich City), Marco Bizot (AZ)

Verdediging Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Perr Schuurs, Daley Blind (beiden Ajax), Owen Wijndal (AZ), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta), Stefan de Vrij (Internazionale), Kenny Tete (Olympique Lyon), Joel Veltman (Brighton & Hove Albion)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (AZ), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (FK Krasnodar), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Myron Boadu (AZ), Mohamed Ihattaren (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Ajax), Calvin Stengs (AZ) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).