Ook in zijn vierde duel wist bondscoach Frank de Boer niet te winnen. Desondanks was hij niet ontevreden met het spel tegen Spanje. Oranje had volgens De Boer ook zomaar kunnen winnen van de opponent.

Tegen de NOS zei de Boer: “We begonnen moeizaam aan de wedstrijd, dat zeker. Maar na de 1-0 van Spanje kwamen we er beter in”, aldus De Boer. “Wijnaldum en Frenkie de Jong konden toen steeds beter onder de druk van de Spanjaarden uitkomen. Ze moeten dan ook leren wanneer ze risico moeten nemen en wanneer ze de bal op Luuk de Jong moeten geven. Vaak hadden we voorin een overtalsituatie, maar daar maakten we geen gebruik van.”

Oranje was in de omschakeling zo nu en dan kwetsbaar: “Wat wij deden, kost heel veel kracht. We namen risico, maar dan kan het ook aan de andere kant gevaarlijk worden. Waar ik me aan stoorde, was dat we niet door dekten. Dat was het probleem. Vooral van achteruit, want Spanje speelde goed tussen de linies. In de tweede helft deden we dat beter en toen kwamen we veel meer in de duels.”

‘Wijndal speelde uitstekend’

De Boer vond dat Wijndal een uitstekende wedstrijd speelde tegen Spanje. Hij verbeterde zich sterk ten opzichte van het duel met Mexico de vorige maand: “Hij heeft vandaag echt een hele goede indruk achtergelaten en de schroom van zijn eerste wedstrijd achter zich gelaten.”

De Boer wacht dus nog altijd op zijn eerste zege als bondscoach, maar hoopt die komende week te pakken: “Natuurlijk wil je zo snel mogelijk een overwinning, maar laten we dat zondag tegen Bosnië dan maar doen.”