Nederland gaat met een goed gevoel naar het EK, na een overtuigende overwinning op Georgië. De oefenwedstrijd in Enschede eindigde in 3-0.

Oranje brak de ban al vroeg in de wedstrijd. Memphis mocht in de tiende minuut aanleggen voor een penalty, nadat Denzel Dumfries in de 16 was gevloerd. De steraanvaller van het Nederlands elftal schoot onberispelijk binnen.

Georgië liet daarna allerminst over zich heen lopen en was een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Nederland domineerde weliswaar, maar zette er qua kansen amper wat tegenover.

In de tweede helft kon Oranje de score alsnog uitbreiden. Wout Weghorst was het eindstation na een mooie aanval, en zette zijn eerste doelpunt in Oranje-shirt op het scorebord.

De 3-0 volgde in de 76e minuut en kwam van Ryan Gravenberch: tevens zijn eerste in Oranje.

Zo kan Nederland met een overwinning op zak toewerken naar de eerste groepswedstrijd op het EK: het duel tegen Oekraïne, volgende week zondag (13 juni).