De buitenlandse media waren positief verrast door de wedstrijd die Nederland en Oekraïne het aanwezige publiek en de mensen voor de televisie gisteravond voorschotelde.

De Duitse krant Bild zag dat Oranje de koning liet juichen: “Na de 3-2 is hij moeilijk kalm te houden en balt hij beide vuisten’’, aldus Bild, dat ook Dumfries de winnende zag maken: ‘Maar Dumfries, die in de 40e minuut de beste kans had gemist, wordt de matchwinner en bezorgt Holland de overwinning in de 85e minuut!’

Het Belgische Laatste Nieuws zag dat Oranje een crisis kon vermijden:’Crisis op het nippertje vermeden: Oranje trekt in knotsgek slot overwinning over de streep tegen Oekraïne.’

De Belgen zagen een sterk Oranje, dat echter zeker niet alle twijfels rondom het team wegnam: ’75 minuten lang leek Nederland een statement te gaan maken. Oranje liep bij wijlen over Oekraïne heen. Toch gaf het in vier minuten tijd nog een 2-0-voorsprong weg om dan in de slotfase alsnog via Dumfries de match naar zich toe te trekken. Een gigantische mentale boost, maar niet alle twijfels verdwenen zo onder de grasmat.’

De Engelse BBC noemde het duel Nederland – Oekraïne “een interessante wedstrijd” met een “dramatische eindfase”. Na het drama van Eriksen op zaterdag was Nederland – Oekraïne wel een welkome wedstrijd: ‘Misschien was de spannende 3-2 overwinning van Nederland op Oekraïne precies wat het toernooi nodig had; iets om te vieren en van te genieten na een schrijnende 36 uur voor het Europese voetbal.