Volgens de NOS is de directie van de KNVB op weg naar Portugal om daar te spreken met Louis van Gaal. Hij zou de nummer één kandidaat zijn om voor de derde keer bondscoach van Oranje te worden.

De KNVB zei eerder al dat er behoefte is aan een ervaren trainer die het Nederlands elftal naar het WK van 2022 in Qatar kan leiden. Na een interne evaluatie heeft de KNVB een profielschets gemaakt, waarbij Van Gaal op nummer één staat om Frank de Boer op te volgen.

Van Gaal was eerder bondscoach van Oranje van 2000 tot en met 2001 en van 2012 tot en met het WK van 2014 al bondscoach van het Nederlands elftal. Tijdens zijn eerste periode wist Oranje zich niet te plaatsen voor WK 2002. In 2014 leidde hij Oranje naar de derde plek op het WK in Brazilië.

De KNVB wil voor 1 september een nieuwe bondscoach gepresenteerd hebben, aangezien Oranje dan de kwalificatie voor het WK voetbal in Qatar hervat met een uitwedstrijd tegen Noorwegen. Montenegro is op 4 september de tegenstander in Eindhoven en op 7 september komt Turkije naar Amsterdam. Direct een belangrijke maand met het oog op plaatsing voor het WK dus.