Zojuist is de opstelling van Oranje in het duel Noorwegen – Nederland bekend gemaakt. Bondscoach Louis van Gaal kiest voor een 1-4-3-3 opstelling, zoals hij het zegt. Want de keeper mag zeker niet vergeten worden.

Die keeper is vanavond tegen Noorwegen Justin Bijlow. Hij krijgt de voorkeur boven Tim Krul. Behalve Krul zit ook Joël Drommel op de bank bij Oranje.

Achterin staan van rechts naar links Jurriën Timber, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind. Denzel Dumfries, die de overstap maakte naar Internazionale en nog maar weinig speelde zit daarom op de bank. Matthijs de Ligt speelt niet in verband met een schorsing die hij overhield aan het EK-duel met Tsjechië.

Op het middenveld was eigenlijk nog maar een plek onduidelijk. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum spelen sowieso en met hen staat Davy Klaassen in de basis. De Ajacied krijgt de voorkeur boven zijn teamgenoot bij Ajax Ryan Gravenberch en Marten de Roon.

Voorin wordt Cody Gakpo beloond voor zijn sterke optredens bij PSV. Hij staat linksvoor. In de spits staat Barcelona-speler Memphis Depay en op rechts de nieuwe Ajacied Steven Berghuis.

De opstelling van Nederland tegen Noorwegen:

Bijlow; Timber, De Vrij, Van Dijk en Blind; F. de Jong, Klaassen en Wijnaldum; Berghuis, Depay en Gakpo.