Het WK in Qatar is in volle gang. Nederland speelde in de poule tegen drie andere tegenstanders: Ecuador, Senegal en gastland Qatar. Dit is de eindstand in poule A van dit WK:

Ps Land Ptn GW W G V DV DT DS
1 Nederland WK 2022 Nederland 7 3 2 1 0 5 1 +4
2 Senegal WK 2022 Senegal 6 3 2 0 1 5 4 +1
3 Ecuador WK 2022 Ecuador 4 3 1 1 1 4 3 +1
4 Qatar WK 2022 Qatar 0 3 0 0 3 1 7 -6

De openingswedstrijd in de poule werd door Ecuador gewonnen met 2 – 0 tegen Qatar. Ook Nederland wist zijn eerste wedstrijd tegen Senegal te winnen. Senegal won vervolgens weer van Qatar, terwijl Oranje met 1-1 gelijkspeelde tegen Ecuador.

In de laatste speelronde plaatste Oranje zich als groepswinnaar na een 2-0 zege tegen Qatar. Senegal wist met 2-1 te winnen van Ecuador waardoor zij als tweede in de poule door wisten te gaan.

Bekijk hier het hele wedstrijdprogramma van Nederland.

Een korte blik op de tegenstanders van Oranje in de poule:

Ecuador

Ecuador haalde een prima vierde plek in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties en wist zo Colombia, Peru en Chili achter zich te laten. De man in vorm bij Ecuador is Enner Valencia, deze middenvelder scoorde dit seizoen voor Fenerbahçe al 13 goals in 12 duels.

Ecuador tegenstander Nederlands elftal - Poule A
Ecuador © Pro Shots

Senegal

Senegal is de regerend Afrikaans Kampioen en mag daardoor absoluut niet onderschat worden. De tegenstander uit pot 3 van de WK loting heeft met Saida Mané van Liverpool een absolute topspeler in huis.

Qatar

Voor het eerst neemt Qatar deel aan een WK. De Qatari trainen al maanden in het geheim voor dit WK. Als gastland zijn ze als geen ander gebrand om een goed resultaat en hebben daar dan ook heel wat voor over. Abdelkarim Hassan met de nickname ’the Flamethrower’ heeft met 120 caps de meeste wedstrijden op zijn naam staan.

Qatar tegenstander Nederlands elftal - Poule A
Qatar © Pro Shots

Bekijk hieronder een samenvatting van de openingswedstrijd in deze poule van Nederland. De wedstrijd Qatar en Ecuador.