Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal heeft in een matig duel afgerekend met Letland. Het uitduel tegen de Baltische staat werd door velen vooraf gezien als formaliteit, maar bondscoach Louis van Gaal waarschuwde al hoe lastig het zou kunnen worden.

En dat werd het ook, want ondanks dat Oranje al binnen 20 minuten op voorsprong kwam, werd het een lastige avond in Riga. Davy Klaassen was de maker van de 0-1. De middenvelder schoot de bal uit een corner in de touwen. Daarmee had Oranje de vroege voorsprong te pakken, waardoor er meer ruimtes zouden moeten ontstaan.

Na het doelpunt van Klaassen ging Oranje wel op zoek naar meer doelpunten, maar daarbij gaf de ploeg van Van Gaal ook enkele kansen weg. Doelman Bijlow hield zijn doel echter schoon, ondanks enkele gevaarlijke uitbraken van de Letten. Oranje zelf wist voor rust het doel ook niet meer te vinden.

Ook in de tweede helft kreeg Oranje nog wel enkele kansen, maar lukte het niet om nogmaals te scoren. Onder meer Cody Gakpo, Memphis Depay en opnieuw Davy Klaassen waren nog wel dicht bij een doelpunt.

In de blessuretijd was Letland nog wel dicht bij een doelpunt, maar ook zij wisten het net niet te vinden. Daardoor eindigde het matige duel in een krappe 1-0 overwinning voor Oranje. Het duel tussen concurrenten Turkije en Noorwegen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daardoor is het Nederlands elftal weer een flinke stap dichter bij het WK.

Met nog drie duels te gaan staat Oranje bovenaan in de poule. Noorwegen volgt op twee punten, Turkije op vier.