Vlag van Nederland

Bondscoach Louis van Gaal was na afloop van het gelijkspel tegen Montenegro teleurgesteld over het resultaat. Hij wijst er echter op dat Oranje er nog altijd erg goed voor staat, aangezien een gelijkspel in het thuisduel met Noorwegen voldoende is voor plaatsing voor het WK.

Dat Oranje het in Montenegro nog weggaf had met focus te maken, vond de bondscoach: “Gemakzucht heeft een negatieve bijsmaak. Focus heeft dat minder”, zegt Van Gaal, die positief vooruit wil kijken. Hij weet dat de laatste wedstrijd tegen Noorwegen eigenlijk een formaliteit had moeten zijn, maar geeft aan dat Oranje nog altijd een hele goede kans maakt op het WK. “We staan nog steeds in de beste positie.”

Niet stil in de kleedkamer

Het was na afloop niet stil in de kleedkamer, zei Van Gaal verder: “Er zijn natuurlijk altijd spelers die hun mond opendoen. En dan worden er natuurlijk reacties op gegeven. Maar dat moet niet uit de kleedkamer komen, dat moet in de kleedkamer blijven.”

Hij kon de reden van de ineenstorting niet echt vinden, maar weet dat zijn wissels niet bijdroegen aan het resultaat. “Oké, het is mijn schuld. Ik heb gewisseld en die wissels waren ook niet goed”, zei Van Gaal spottend. “Ik heb proberen uit te leggen dat we niet zo speelden als we hadden afgesproken.”

“Met een tegenpartij die niets deed. Dan is het helemaal erg dat je dat in de laatste tien minuten weggeeft. Dit is door mij niet te verklaren”, aldus Van Gaal. “Boven alles staat dat iedereen ongelofelijk zijn best doet en het niet expres doet.”