Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn selectie voor de oefenwedstrijden met Duitsland en Denemarken bekendgemaakt. Opvallende afwezige in de lijst van 30 spelers is Ryan Gravenberch, terwijl oudegediende Jordy Clasie verrassend wél is geselecteerd. Cody Gakpo en Jurriën Timber zaten in eerste instantie bij de selectie, maar zijn toch geblesseerd afgehaakt.

Lees hier alles over de oefenwedstrijd Nederland – Denemarken!

Hoewel Gravenberch tegen Cambuur prachtig scoorde, verkeert hij niet in zijn beste vorm. Daarom gaat het Nederlands elftal aan hem voorbij, zei de bondscoach in zijn persconferentie: “De reden is dat hij een heel slechte periode heeft doorgemaakt. Toen heeft hij met mij gesproken en toen heeft hij wel een reactie getoond. Daar ben ik wel heel blij mee.” Toch moet Gravenberch nu opdraven bij Jong Oranje, in plaats van het ‘grote’ Nederland.

Clasie keert na afwezigheid van ruim vijf jaar terug in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder, 30 jaar oud inmiddels, kent een goed seizoen bij AZ en dat is Van Gaal niet ontgaan. In november 2016 speelde Clasie voor het laatst in het shirt van Oranje, in het oefenduel met België.

Hans Hateboer is later opgeroepen, als vervanger van de eveneens geblesseerde Stefan de Vrij.

Selectie Nederlands elftal:

Doel: Joël Drommel (PSV), Mark Flekken (SC Freiburg) en Tim Krul (Norwich City).

Defensie: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord) en Owen Wijndal (AZ).

Middenveld: Jordy Clasie (AZ), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Guus Til (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (Barcelona), Arnaut Danjuma Groeneveld (Villarreal), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (Burnley).