Het Nederlands elftal heeft het eerste WK-duel tegen Senegal gewonnen met 2-0. Na een moeizame wedstrijd wist Oranje dankzij twee late goals alsnog drie punten te pakken. Cody Gakpo en Davy Klaassen zorgden voor de doelpunten.

Oranje leek wat zenuwachtig aan het begin van de wedstrijd. Vooral in balbezit had Oranje het lastig tegen de fysiek sterke Senegalezen. Verdedigend gaf Oranje echter ook weinig weg, vooral in de eerste helft had de verrassende doelman Andries Noppert nauwelijks iets te doen.

Dat de rust bereikt werd met een 0-0 stand was, ondanks enkele kansen voor Oranje, niet echt een verrassing te noemen. Bondscoach Louis van Gaal had werk te doen in de kleedkamer in de rust.

Tweede helft

In de tweede helft veranderde er lange tijd weinig, ook niet toen Memphis Depay binnen de lijnen kwam om Vincent Janssen af te lossen. Oranje probeerde wel wat aan te dringen, maar had ook enkele keren Noppert nodig om niet op achterstand te komen.

Van Gaal bracht met Klaassen en Koopmeiners enkele verse krachten en wilde daarmee een overwinning forceren. Oranje kreeg wat extra veerkracht door die inbreng en creƫrde enkele kleine kansen.

In de slotfase van de wedstrijd was het uiteindelijk Cody Gakpo die voor de verlossing zorgde. De PSV’er was inmiddels van de nummer tien positie naar de spits verhuisd en kopte in de 84e minuut de 1-0 achter doelman Mendy van Senegal.

Senegal zette daarna nog wel wat aan, maar kwam nauwelijks meer tot goede kansen. In de 10(!) minuten blessuretijd, kwam Oranje niet meer in de problemen.

In de achtste minuut van die blessuretijd maakte Davy Klaassen aan alle twijfels een eind door vanuit de rebound de 2-0 binnen te schieten.