Theo Janssen in gelukkiger tijdenHij was ooit in beeld voor Oranje en de absolute uitblinker bij FC Twente, maar na zijn vertrek naar Ajax is Theo Janssen nagenoeg onzichtbaar. De 30-jarige voetballer kwakkelt met blessures en maakt een allerminst vrolijke indruk.

Janssen koos voor de overstap van Enschede naar Amsterdam omdat hij zo eerder een plekje in het Nederlands elftal hoopte te bemachtigen. Daar rekent hij niet meer op. “Dat is klaar”, zo zegt de voetballer in De Telegraaf. “Waarom? Ik heb niet het gevoel dat ik er dicht bij zit. Ik vond Kevin Strootman heel goed en Stijn Schaars speelt in Portugal. Hopelijk wordt het een fantastisch EK. Mensen die me kennen, weten of ik erop in zou gaan als de bondscoach me belt.”

Tegenover Eredivisie Live klaagt de middenvelder over de vele kritische interviews. “Alle media willen iets weten van mij en willen horen hoe ik me voel,” aldus Janssen. “Daar heb ik weinig zin in. Ik ben het helemaal zat en misschien is dit wel het laatste interview dat ik voorlopig geef.”

De middenvelder vertelt ook over zijn favoriete veldpositie. “Als ik spelers om me heen heb die veel bewegen, dan kan ik goed meedoen. Ik ben een spelverdeler en ik leg de ballen wel neer waar anderen die willen,” legt hij uit. “Ik heb alleen al weken niet meer op die positie gespeeld.”

Janssen stond in 2011 voor het laatst in de basis van Oranje, in een vriendschappelijk duel tegen Oostenrijk. De afgelopen tijd haalde hij nooit de definitieve selectie.