Vlag van Nederland

© UEFANu de eredivisie is afgelopen richten al ogen zich op het Nederlands elftal; nog een kleine maand en het EK gaat van start. Daarom hieronder een overzicht van het programma van Oranje tot aan de eerste wedstrijd op 9 juni.

Maandag 14 mei – De spelers in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal worden in Hoenderloo verwacht. Dit betreft de eerste trainingsstage, vooral belangrijk voor spelers die niet tot de vaste basis van het Nederlands elftal behoren. Niet alle spelers zullen zich melden, sommigen hebben nog clubverplichtingen (Nederlandse play-offs, Engelse competitie is nog bezig en Arjen Robben speelt zelfs de Champions League finale). Voor deze kandidaat internationals is het belangrijk om tijdens de stage te bewijzen dat zij mee moeten naar Oekraïne.

Woensdag 16 mei – Naar alle waarschijnlijkheid maakt de bondscoach woensdag zijn bijna-definitieve selectie voor het Europees kampioenschap bekend. De selectie zal dan van 36 teruggebracht worden tot ongeveer 27 spelers.

Donderdag 17 mei – Oranje vertrekt naar Zwitserland voor de voorbereiding van het EK, weg uit de drukte in Nederland en op naar de rust in Zwitserland om een goed team te smeden en de focus op de wedstrijden te leggen.

Dinsdag 22 mei – De wedstrijd Bayern München tegen Nederland wordt gespeeld in München.

Zaterdag 26 mei – Het eerste uitzwaaiduel Nederland – Bulgarije wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA.

Maandag 28 mei – Uiterlijk dinsdag 29 mei 12:00 uur moet de bondscoach bij de UEFA de definitieve lijst van 23 spelers ingediend hebben. Dit betekent dat voor vier spelers ‘s maandags het trieste bericht komt dat zij op het laatste moment niet mee zullen gaan.

Woensdag 30 mei – Nederland – Slowakije wordt gespeeld in de Rotterdamse Kuip: het tweede uitzwaaiduel

Zaterdag 2 juni – Nederland – Noord-Ierland wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA: het laatste uitzwaaiduel

Zondag 3 juni – Het Nederlands elftal neemt het vliegtuig naar Krakau om daar aan de voorbereiding van het eerste EK-duel te beginnen.

Zaterdag 9 juni – Het EK is begonnen! De eerste wedstrijd, Nederland – Denemarken, zal worden gespeeld in het Metalist Stadion te Charkov, Oekraïne.

Woensdag 13 juni Nederland speelt in het zelfde Metalist Stadion in Charkov het tweede EK-duel, nu tegen aardsrivaal Duitsland

Zondag 17 juni De laatste poulewedstrijd van Oranje, eveneens in Charkov tegen Portual.

Lees meer over: