Vlag van Nederland

© OnsOranje.nl / Eric Verhoeven
Oranje trapt om 20:30 voor de tweede keer dit jaar af tegen Duitsland. Hoewel het ditmaal in plaats van een belangrijke EK-groepswedstrijd een oefenduel betreft, staat er toch iets op het spel voor Oranje: de eer. Slagen onze jongens er niet in te winnen vanavond, dan betekent dit de derde nederlaag op rij tegen de Duiters. En dat kan natuurlijk niet.

Zoals bekend zien de elftallen er aan beide zijdes anders uit dan normaal. Zowel Nederland als Duitsland kent een flinke lijst met geblesseerden, waaronder ook belangrijke namen als Robin van Persie, Wesley Sneijder, Mesut Özil en Bastian Schweinsteiger.

Dit biedt echter ook een kans aan nieuwe spelers om zich in de kijker te spelen; zo staat Kenneth Vermeer voor het eerst in de basis. Ook volgens de bezoekers van Mee met Oranje (jullie dus!), heeft de wedstrijd zeker zin. 69 procent van de stemmers vindt dat nieuw talent zich op deze manier kan bewijzen. Hieronder de definitieve opstelling van het Nederlands elftal:

Op goal zien we dus debutant Kenneth Vermeer. De achterlinie wordt gevormd door Ricardo van Rhijn, John Heitinga, Ron Vlaar en Bruno Martins Indi. Op het middenveld zien we Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay. Dan de aanvallende linie: Arjen Robben staat linksbuiten, Ruben Schaken op rechts en Dirk Kuijt in de spits.

Lees meer over: , ,