Vlag van Nederland

Vanavond in het oefenduel van Oranje tegen Italië zal bondscoach Louis van Gaal speciaal letten op Adam Maher. De bondscoach is benieuwd hoe de vervanger van Wesley Sneijder zich zal presenteren tegen een grote tegenstander als de Italianen.

Van Gaal verwacht in ieder geval veel van zijn speler: “Hij moet bij balbezit onze creatieve speler zijn”, zei hij dinsdag. “Ik vind Maher in een rijtje met Rafael van der Vaart en Sneijder passen. Dat mag hij nu laten zien. En misschien schakelt hij bij balbezit van de tegenstander wel beter om dan die twee heren. Dan scoort hij punten hoor.”

De bondscoach is blij dat Maher nu ook bij zijn club weer op de positie van aanvallende middenvelder staat: “Ik heb weleens iets geroepen over Maher. Dat ik, net zoals bij Bruno Martins Indi, bij Oranje een andere rol voor hem zag weggelegd dan bij zijn club. Dat is gevaarlijk om te doen. Maar achteraf speelt-ie, mede door de aankopen die AZ gedaan heeft, op de positie waarvoor ik hem al het meest geschikt achtte. Al doet dat er verder niet toe.”

Volgens Van Gaal weet Maher wat van hem verwacht wordt in de wedstrijd tegen Italië: “Voetbal bestaat niet alleen uit balbezit, maar ook uit balbezit van de tegenpartij. Dat heb ik Maher verteld, hij weet wat ik van hem verlang.”

Omdat onder anderen Sneijder en Van der Vaart ontbreken tegen de Italianen vormt Maher samen met Jordy Clasie en Kevin Strootman de middenlinie in de opstelling van Oranje tegen Italië.

Lees meer over: , ,