Reiziger krijgt optie terug van Koeman bij Jong Oranje na afstaan van Hato

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
10 nov. 2023, 14:30
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Bondscoach Michael Reiziger heeft vrijdag geen debutanten opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels van Jong Oranje met Gibraltar en Zweden. In Zeist melden zich 23 spelers die deel uitmaken van de definitieve selectie. Rav van den Berg en Emmanuel Emegha keren, nadat ze in oktober afwezig waren, terug bij het team. Reiziger moest Jorrel Hato (Ajax) uit zijn voorselectie overdragen aan bondscoach Ronald Koeman, maar krijgt daar Ian Maatsen (Chelsea) voor terug.

Maatsen werd in oktober voor het eerst opgeroepen voor de A-selectie en maakte ook deel uit van de voorselectie, maar ontbreekt uiteindelijk in de definitieve selectie van Koeman. Youri Baas (NEC) valt door de terugkeer van Maatsen buiten de boot, daar Reiziger ook Anass Salah-Eddine (Ajax) en Bjorn Meijer (Club Brugge) tot zijn beschikking heeft. Ajax levert drie spelers af, waaronder de van een blessure herstelde captain Devyne Rensch.

Hoewel Kenneth Taylor bij Ajax niet lekker in vorm is en zelfs wordt uitgefloten door zijn eigen supporters, krijgt de middenvelder van Reiziger nog altijd het vertrouwen. Isaac Babadi van PSV moest de vorige interlandperiode al missen wegens een blessure, maar wordt ditmaal gepasseerd. Reiziger heeft Ryan Gravenberch opnieuw niet opgenomen in de selectie. De middenvelder heeft in september bedankt voor de Nederlandse beloftenploeg, omdat hij zich wil richten op zijn nieuwe club Liverpool. Sindsdien is hij niet meer opgeroepen.

Reiziger speelde al elf interlands voor het 'grote' Oranje en behoorde in maart voor het laatst tot de selectie van bondscoach Ronald Koeman. De laatste keer dat Gravenberch voor Oranje speelde, was in september 2022 tegen België.

In een groep met Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar gaat Jong Oranje met twaalf punten uit vier wedstrijden aan kop. Jong Oranje begint op 16 november om 20.00 uur tegen Gibraltar in het Yanmar Stadion in Almere. Op maandag 20 november om 18.00 uur wordt in de Borås Arena de uitwedstrijd tegen Zweden gespeeld.

De definitieve selectie van Jong Oranje

Keepers: Dani van den Heuvel (Leeds United), Calvin Raatsie (FC Utrecht) en Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ)

Verdedigers: Ian Maatsen (Chelsea), Devyne Rensch (Ajax), Rav van den Berg (Middlesbrough FC), Ryan Flamingo (FC Utrecht), Finn van Breemen (FC Basel), Neraysho Kasanwirjo (SK Rapid Wien), Anass Salah-Eddine (Ajax) en Bjorn Meijer (Club Brugge)

Middenvelders: Youri Regeer (FC Twente), Calvin Twigt (FC Volendam), Dirk Proper (NEC Nijmegen). Kenneth Taylor (Ajax), Julian Baas (Excelsior) en Ruben van Bommel (AZ)

Aanvallers: Million Manhoef (Vitesse), Myron van Brederode (AZ), Noah Ohio (Standard Luik), Emanuel Emegha (RC Strasbourg), Sontje Hansen (NEC) en Ernest Poku (AZ).

Lees meer over:

Nederland Michael Reiziger