Aanval Oranje boezemt Tsjechië angst in

Max Max
26 jun. 2021, 09:49
26 jun. 2021, 09:49
© IMAGO

Morgenavond spelen Tsjechië en Nederland het achtste finale duel tijdens het EK in Boedapest. Een mooie clash, tussen twee landen die weinig voor elkaar onder hebben gedaan de laatste decennia.

Oranje ziet kansen tegen Tsjechië, maar weet dat het land zeker niet onderschat mag worden. De Tsjechen op hun beurt spreken vol lof over Oranje, maar weten dat ze met hun teamgeest ver kunnen komen.

Verdediger Ondrej Celustka en bondscoach Jaroslav Silhavy spraken tijdens de persconferentie over de tegenstander. De verdediger zei over Oranje: "De Nederlanders zijn verschrikkelijk sterk in de aanval. Ze zijn enorm handig en beschikken over veel techniek. Bovendien vallen ze aan met veel spelers tegelijk. Ze creëren daarmee een hoop kansen en maken een hoop goals."

Hij vervolgt: "Wat aanvalskracht betreft, denk ik dat Oranje op het niveau van Engeland zit. Misschien is het zelfs nog wel vervelender om tegen Nederland te spelen omdat ze zoveel van positie wisselen en heel flexibel zijn."

De bondscoach van Tsjechië is eveneens vol lof: "We wisten dat we een zware tegenstander zouden krijgen. En Nederland voldoet aan die beschrijving, dat staat buiten kijf. Nederland heeft heel veel kwaliteit. We hebben ze al zeer minutieus bestudeerd en gezien hoe hongerig ze zijn. Ze beschikken over veel techniek en snelheid en spelen eigenlijk een simpel spelletje; de bal zo snel mogelijk bij de aanvallers krijgen. En als ze de bal dan kwijt zijn, zetten ze gelijk weer druk. Dat is lastig om mee om te gaan."

"Als we door willen moeten we écht alles geven, zo'n 150 procent. Tomás Vaclík en Patrik Schick speelden toen geweldig. Als dat weer lukt, maken we een goede kans. We kijken uit naar de wedstrijd uit en zijn vooral blij dat onze fans terug zijn."

Lees meer over:

WK 2022 Memphis Depay Tsjechië