Belgen lachen Oranje uit: 'Misplaatste scorebordjournalistiek'

Max Max
07 jun. 2021, 12:05
07 jun. 2021, 12:05
© IMAGO

In België is men alles behalve onder de indruk van de prestaties van het Nederlands elftal. Volgens onze zuiderburen heeft Oranje weinig kans om ver te komen op het EK. In de Belgische kranten is de kritiek dan ook niet mals.

"Nederland na de 3-0 tegen Georgië tot kanshebber op een Europese titel bombarderen, zou een rondje misplaatste scorebordjournalistiek zijn", is te lezen in Het Laatste Nieuws. "Oranje hoort straks zijn poule te winnen, maar vanaf de tweede ronde zal het geluk en een flitsende Depay nodig hebben om in het toernooi te blijven."

De krant vervolgt: "Frank de Boer en Oranje kenden al een rommelige aanloop naar het EK en ook de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië deed het optimisme niet oplaaien. En als je op zoek gaat naar spelers met star quality, kom je uit bij Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt kan je gerust ook nog A-spelers noemen, maar dan heb je het min of meer gehad."

Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad zien het totaal niet zitten in Oranje-middenvelder Marten de Roon. "Op het middenveld dreigt De Roon intussen de nationale pispaal te worden. Hij moet voor het evenwicht zorgen, maar komt te veel aan de bal en springt daar te slordig mee om. Geen analist die hem op dit moment niet uit de ploeg zou flikkeren. Maar De Boer behoudt vooralsnog het vertrouwen., aldus de ene krant. De andere stelt min of meer hetzelfde: "En Marten de Roon is in dit Oranje een eind verwijderd van de ondergrens die hij moet halen om de waterdrager te zijn in een team met aspiraties. Een gokje wagen door de negentienjarige Ryan Gravenberch daar te zetten en te hopen dat het rastalent ontploft, lijkt na gisteren een beter alternatief."