Berghuis kreeg appje van bondscoach; 'Klaar om wereldkampioen te worden?'

Max Max
18 nov. 2022, 11:25
18 nov. 2022, 11:25
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal doet er alles aan om zijn spelers ervan te overtuigen dat ze echt wereldkampioen kunnen worden in Qatar komende maand. Tijdens een persconferentie met Steven Berghuis en Nathan Aké kwam dit ook weer naar voren.

Berghuis vertelde daar: Om een voorbeeld te geven: Toen bekend werd dat de bondscoach ziek was, heb ik hem een appje gestuurd en hem beterschap gewenst. Hij stuurde ‘dankjewel’ terug en vroeg meteen of ik klaar was om wereldkampioen te worden. Dat kwam wel binnen, zeg ik eerlijk."

Dat is echter niet het enige: "Ook in meetings begint hij er vaak over. Dat is ook goed, als hij dat uitspreekt ga je erin geloven. Dan begint het gewoon te leven. Alsnog moet je het hier per wedstrijd bekijken, denk ik. Maar we gaan met dit Oranje voor elkaar door het vuur, buiten en binnen de lijnen. Of we de beste teamspirit hebben dit WK, weet ik niet. Ik kan niet bij andere ploegen kijken. Maar bij ons zit het in elk geval goed.”

'Focus nu vol op het WK'

Voor Berghuis kwam het niet slecht uit dat het WK begon, gezien de recente prestaties van zijn club Ajax. Daar is hij de afgelopen weken wel mee bezig geweest: "Maar bij Oranje heb ik niet veel meer aan Ajax gedacht. "Natuurlijk ging het ook hier nog even over Ajax, maar dat onderwerp is wat mij betreft nu voorbij."

De focus gaat vanaf nu vol op het toernooi in Qatar: "Nu telt het WK. Ik verwacht dat we met het team een mooi toernooi gaan draaien en ik hoop uiteraard een steentje bij te dragen. Of ik straks op de bank begin of wat dan ook, als ik er moet staan, dan zal ik er staan. Ik kan op 8 of 10 spelen, dat is mijn rol hier."

Lees meer over:

WK 2022 Steven Berghuis