Blind:'Hoop dat mensen er kracht uithalen'

Max Max
25 jun. 2021, 16:26
25 jun. 2021, 16:26
© IMAGO

Daley Blind gaf na afloop van het duel met Oekraïne een emotioneel interview. Daags ervoor stortte zijn vriend Eriksen in op het veld en dat maakte indruk op de verdediger van Oranje. Ook zijn terugkeer op een eindtoernooi was een mooi moment.

 "Uiteindelijk neemt de emotie de overhand en dan spreek je je uit", zegt Blind. "Ik heb veel reacties en steunbetuigingen gekregen van veel mensen die zich ook zo voelen. Hopelijk putten ze er kracht uit."

Blind wil het verder niet meer hebben over zijn eigen hartproblemen: "Verder wil ik er niet te veel meer over zeggen", aldus Blind. "Ik ben mentaal sterk en ken mijn lichaam. Ik weet dat ik er klaar voor ben."

Nederland - Tsjechië

In gesprek met de NOS kijkt Blind ook even vooruit naar het duel met Tsjechië van aanstaande zondag. Blind weet ook dat Oranje in het verleden vaak lastig had tegen de Tsjechen. "Kijkend naar de geschiedenis zijn we niet in het voordeel", stelt Blind die wijst op een negatieve balans met drie overwinningen, drie gelijke spelen en vijf nederlagen in interlands tegen Tsjechië.

Ook nu is Tsjechië echter een tegenstander die zeker niet onderschat moet worden: "Ze hebben een heel sterke ploeg. Heel opportunistisch met veel druk vooruit. We zijn wel favoriet, dat is wel zo eerlijk, maar we moeten ze niet onderschatten. Het wordt een zware wedstrijd."

Lees meer over:

WK 2022 Tsjechië Daley Blind