Cillessen is woest op de Boer: 'Snap er niks van'

Max Max
03 jun. 2021, 09:30
03 jun. 2021, 09:30
© IMAGO

Doelman Jasper Cillessen snapt niks van de beslissing van bondscoach Frank de Boer om hem niet mee te nemen naar het EK. De Boer besloot Cillessen thuis te laten naar aanleiding van een positieve coronatest. Cillessen reageerde tegenover de Telegraaf furieus.

"Deze klap is enorm en zal heel lang nadreunen", zegt de doelman van Valencia. "Door mijn besmetting zit ik opgesloten in mijn appartement. Ik heb me nog nooit zo machteloos, boos en verschrikkelijk gevoeld."

Cillessen vervolgt: "De pijn zit hem vooral in het feit dat ik deze mokerslag niet zag aankomen. Bij de bekendmaking van de EK-selectie was ik nog zijn eerste keeper."

"Hij wist toen al dat ik positief getest was. Vervolgens zei hij zondag in Portugal dat ik direct bij de groep zou aansluiten als de uitslag van mijn dagelijkse sneltest negatief was en die van de daaropvolgende PCR-test ook. Desnoods zou ik na het trainingskamp pas aanhaken. Ik heb écht geen idee wat er is veranderd. Ik heb ook nooit iets anders gehoord. Totdat de bondscoach me dinsdag belde. Dat maakt het extra wrang."

Cillessen snapt werkelijk niets van het besluit van zijn bondscoach: "De regels staan het toe om keepers tijdens het toernooi te vervangen en er was nog tijd zat! Ik heb vanwege corona één dag verkoudheidsklachten gehad, maar verder 0,0 problemen. En dan wordt er nu gezegd dat ik niet fit ben? Daar zullen de bondscoach en ik het nooit over eens worden", aldus Cillessen.

Hij wil echter niet zomaar van alles gaan roepen nu: "Daarom moet ik oppassen. Ik wil geen dingen zeggen die mensen beschadigen. Ik vind het bovendien niet gepast om nu helemaal los te gaan, omdat mijn ploeggenoten vlak voor het EK zitten en we als Nederlands elftal één doel hebben: zo goed mogelijk presteren op het EK"

Er gingen geruchten dat Cillessen de besmetting had opgelopen tijdens het promotiefeest van zijn oude club NEC. Dat ontkent de doelman echter.