De Boer laat Cillessen thuis

Max Max
01 jun. 2021, 14:46
07 jun. 2024, 12:42
© IMAGO

Een pijnlijk bericht voor doelman Jasper Cillessen, de doelman van Oranje die vorige week positief testte op corona. Bondscoach Frank de Boer heeft hem vanochtend laten weten dat hij niet mee gaat naar het EK.

De Boer heeft besloten de doelman niet op te nemen in de definitieve selectie, die vandaag bij de UEFA moet worden ingeleverd. Marco Bizot, die toch al mee was op het Portugese trainingskamp maakt vanaf heden deel uit van de officiële EK-selectie.

"Ongelooflijk sneu voor Jasper", aldus bondscoach Frank de Boer. "Ik heb Jasper vanochtend op de hoogte gesteld van mijn beslissing. Laat ik vooropstellen dat ik dit ongelooflijk zuur vind voor Jasper. Maar ik moest de knoop doorhakken."

De Boer legt uit: "Het is bekend dat hij positief getest is op corona. Daardoor heeft hij een belangrijk deel van de voorbereiding gemist. We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer honderd procent fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid. Hoe naar ik het ook voor Jasper vind."