Dallinga krijgt live op televisie pijnlijke vraag over Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
05 feb. 2024, 22:43
05 feb. 2024, 22:45
© IMAGO

Thijs Dallinga debuteerde in november vorig jaar in het Nederlands elftal, maar met de indrukwekkende vorm die onder anderen Brian Brobbey en Joshua Zirkzee op dit moment etaleren en de terugkeer van Memphis Depay lijkt het EK van komende zomer ver weg voor de spits van Toulouse. Dallinga is zich ervan bewust dat de aandacht rondom zijn persoon de laatste weken minder groot is.

Dallinga stond maandagavond via een liveverbinding presentator Wytse van der Goot van het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport te woord. Van der Goot begon het interview met een pijnlijke constatering en vroeg aan de spits: “Jij viel tijdens de laatste interland van Oranje tegen Gibraltar in, maar toch wordt je naam weinig genoemd in de huidige spitsendiscussie: hoe kijk je daar tegenaan?”

Krijgt Dallinga nóg een kans in Oranje?

“Dat klopt. Dat kenmerkt de voetbalmedia ook qua media, denk ik. De afgelopen weken ben ik iets minder in beeld geweest, omdat ik een aantal wedstrijden niet gescoord heb”, antwoordde Dallinga. De spits was dit seizoen in 28 officiële wedstrijden voor Toulouse goed voor 11 doelpunten en 2 assists. Hij wist afgelopen weekend te scoren in het uitduel met Stade Reims (2-3 winst). In de zeven wedstrijden daarvoor was hij echter alleen trefzeker tegen vijfdedivisionist Chambéry.

“Je weet dan dat als andere jongens het op dat moment wel goed doen of scoren, het die kant opschuift. Ik raak daar niet zo van in de war. Dat is nu eenmaal hoe opportunistisch de voetbalwereld is”, besefte Dallinga. De spits sprak van ‘een heel wisselvallig seizoen’ met Toulouse, dat na twintig speelrondes twaalfde staat in de Ligue 1.

Lees ook: Twijfels over debuut in Oranje na ESPN-optreden van Koeman

“De resultaten zijn wisselvallig. We doen het goed in de Europa League, maar in de competitie gaat het een stuk minder. Afgelopen weekend hebben we wel weer een belangrijke wedstrijd gewonnen. Hopelijk kunnen we die lijn een beetje doortrekken en kan ik mijn niveau ook weer oppakken.”