De afvallers voor de WK-selectie van Oranje

Max Max
11 nov. 2022, 12:22
11 nov. 2022, 12:40
© IMAGO

Bondscoach Van Gaal heeft de 26 spelers bekendgemaakt die met Oranje mee mogen naar het WK 2022 in Qatar. Het WK begint voor Oranje volgende week maandag met een wedstrijd tegen Senegal.

De bekendmaking van de selectie betekende ook dat dertien spelers een teleurstellend bericht ontvingen van onze bondscoach. Zij werden vrijdagochtend persoonlijk gebeld door Van Gaal om het bericht te moeten aanhoren dat ze thuis moeten blijven.

Doelmannen

Van Gaal besloot maar drie doelmannen mee te nemen, wat betekende dat Jasper Cillessen en Mark Flekken de schifting niet overleefden. Beide doelmannen, afgelopen jaar toch regelmatig genoemd als potentiële eerste doelman van Oranje, blijven zodoende thuis.

Verdedigers

Achterin heeft Van Gaal veel keuze en dat blijkt ook wel uit de afvallers voor de selectie. Sven Botman (Newcastle United), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg), Devyne Rensch (Ajax), Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Sven Botman (Newcastle United), Pascal Struijk (Leeds United) gaan allen niet mee met Oranje naar het WK.

Middenvelders

Op het middenveld heeft Van Gaal Xavi Simons wél opgenomen in zijn selectie. Daardoor zijn er echter anderen niet bij. Jordy Clasie (AZ), Ryan Gravenberch (Bayern München) en Guus Til (PSV) vielen af en gaan niet mee naar Qatar.

Aanvallers

Tenslotte de aanval, waar Van Gaal ook de nodige noten te kraken had. Arnaut Danjuma (Villarreal), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Brian Brobbey (Ajax) kregen vanochtend een telefoontje dat ze hun koffers niet hoeven te pakken en thuisblijven.

Lees meer over:

Selectie WK 2022 Louis Van Gaal