De Boer gaat andere spelers gebruiken tegen Polen

Max Max
17 nov. 2020, 19:06
18 nov. 2020, 15:25
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer zal morgenavond in het duel met Polen enkele andere spelers het veld in sturen ten opzichte van het duel tegen Bosnië en Herzegovina. "Het worden zeker niet dezelfde elf", zegt De Boer. "Er zitten een paar frisse benen bij."

"In acht dagen drie wedstrijden spelen, kijkend naar waar ze vandaan komen en waar ze heen gaan, is veel", zegt De Boer. "Daar moet je rekening mee houden."

De verwachting is dat in elk geval Luuk de Jong, Daley Blind en Owen Wijndal niet aan de aftrap zullen staan. Zij speelden allemaal bijna twee volle wedstrijden tegen Spanje en Bosnië afgelopen week.

De Boer heeft nog geen vaste opstelling in zijn hoofd: "Ik heb geen ideale elf. Ik kijk ook naar de tegenstander. We hebben meer dan elf spelers met veel kwaliteit."

'Piek van Oranje wellicht in 2022'

Frank de Boer weet niet of Oranje komende zomer al mee zal kunnen doen om de titel op het EK. "We hebben een redelijke mix van jonge en oudere spelers. Het enige nadeel is dat veel spelers nog geen groot toernooi hebben meegemaakt."

Hij maakte dat zelf ook mee: "De eerste twee toernooien die ik meemaakte was ik er, maar daar is ook wel alles mee gezegd", aldus de Boer tegen de aanwezige journalisten. "Je moet eraan wennen. Het is lekker als je weet wat zo'n toernooi inhoudt. Dat zou nu dus een nadeel voor ons kunnen zijn. Misschien dat ons piekmoment daarom het WK 2022 zal zijn, maar we hebben nu wel al heel veel talent. We gaan er alles aan doen om nadrukkelijk aanwezig te zijn op het EK."

Hij sluit positief af: "Het kan snel gaan de komende maanden. En we zijn al goed bezig, ik heb een aardig beeld van de selectie. Het krijgt vorm, maar we zijn nog niet klaar voor het EK. Het is duidelijk dat we nog stappen kunnen en moeten zetten."

Lees meer over:

Frank De Boer WK 2022