De Boer weet zijn basisopstelling al

Max Max
14 nov. 2020, 17:05
14 nov. 2020, 17:05
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer weet al wie hij morgenavond tegen Bosnië in de basis gaat laten starten. De trainer van Oranje twijfelde nog over enkele posities, maar is er inmiddels uit.

"Ik had maandag een opstelling in mijn hoofd voor het duel met Bosnië en Herzegovina. Ik had twee vraagtekens en die zijn nu wel duidelijk", aldus De Boer tegenover de NOS.

Eén van die twijfelposities was die van linksback, waar Owen Wijndal een goede indruk achterliet. "Hij heeft een heel goed signaal afgegeven. We zullen morgen zien of hij speelt. Meer wil ik daar niet over kwijt. De linksbackpositie is wel een positie waar ik over twijfel." De andere positie wil De Boer nog niet laten weten.

Vol voor eerste zege

"We moeten voor drie punten gaan. Dat zal voor mij lekker zijn, maar voor de groep helemaal. Als je de Nations League-groep wint, speel je weer een aantal interessante wedstrijden. Dat is voor mij het belangrijkste."

Hij heeft in elk geval geen nieuwe Corona gevallen in de selectie: "We hebben weer genoeg dingen in onze neus gehad", zei De Boer. "Ik stap af en toe bij de dokter naar binnen en krijg dan te horen dat de uitslagen nog niet binnen zijn. Uiteindelijk kregen we het signaal dat alles op groen staat."

Vilhena, die dinsdag positief testte en vrijdag wer negatief is er niet bij:  "Ik ben geen dokter. Misschien had hij het al. Hij is eerder heel ziek geweest. Toen zeiden ze dat het geen corona was. Misschien was het dat toch wel en zat hij, toen hij zich bij het Nederlands elftal meldde, in de laatste fase. Dat zou kunnen."

Oranje strijdt morgen tegen Bosnië en woensdag tegen Polen voor de eerste plek in de poule. Die plek geeft recht op de Final Four van de Nations League. Oranje moet dan wel twee keer winnen en Italië moet minstens één keer gelijkspelen.