De Boer:'We moeten die kansen afmaken'

Max Max
12 okt. 2020, 09:32
12 okt. 2020, 09:32
© IMAGO

Het Nederlands elftal slaagde er in het uitduel met Bosnië Herzegovina opnieuw niet in om een overwinning te boeken. In een troosteloze ambiance eindigde het Nations League duel tussen beide landen in 0-0.

Bondscoach Frank de Boer wees met name op de gemiste kansen, al was het spel van Oranje ook niet best: "Zij speelden heel gegroepeerd, het is moeilijk daar doorheen te komen. Ik kan niet zeggen dat het baltempo te laag lag, want dat is verschrikkelijk lastig tegen zo'n gegroepeerd team. Ik vond wel dat we bij balverlies af en toe niet goed stonden, waardoor zij speldenprikjes konden uitdelen. Dat kan beter."

"We denken allemaal dat we wel makkelijk over Bosnië heen lopen, maar zij speelden uit tegen Italië ook 1-1. Het is geen team dat je zo wegspeelt."

Vijf grote kansen

Oranje miste met name enkele hele grote kansen: "Als je vijf honderdprocentkansen krijgt, dan moet je er een maken. We mogen zelf in de spiegel kijken. Het is de wet van het topvoetbal, daarin hebben we verzuimd."

Met name toen Steven Berguis twintig minuten voor tijd in het veld kwam werd Oranje gevaarlijk: "Toen hebben we ook drie à vier grote kansen gecreëerd. Die moet je op dit niveau gewoon maken."

"Als zij dan ook nog gegroepeerd spelen, dan moet je in topvorm zijn. Misschien hadden we die topvorm niet, anders hadden we de kansen wel afgemaakt."

De Boer was zeer te spreken over de invalbeurt van de Feyenoorder:"Steven heeft het heel goed gedaan. Of ik hem had moeten laten starten? Ik denk dat mijn strijdplan te rechtvaardigen was. Hij heeft laten zien dat het een andere keuze had kunnen zijn."

Lees meer over:

Bosnië Frank De Boer WK 2022