De kansen van Oranje op EK-winst

Max Max
31 jan. 2020, 12:04
31 jan. 2020, 21:50
© IMAGO

Het Nederlands elftal kreeg de afgelopen maand een paar flinke tegenslagen te verwerken. Vooral in de voorhoede van het elftal zal het voor bondscoach Ronald Koeman flink puzzelen worden de komende tijd.Allereerst was er natuurlijk de zware knieblessure voor Memphis Depay, die zijn kruisband afscheurde en zeer waarschijnlijk voor een herstelperiode staat van minimaal een half jaar. Weg EK dus, zou je zeggen, al hebben de meest positieve mensen een klein beetje hoop dat Memphis alsnog deel zou kunnen nemen aan het eindtoernooi dat op 12 juni begint. De aanvalsleider van Oranje doet er in elk geval alles aan en werkt keihard aan zijn herstel.Het tweede geval is Donyell Malen, die vooral aan het begin van het seizoen veel indruk maakte in zowel de Eredivisie als in Oranje. Hij maakte zijn debuut en scoorde ook al in het Oranje shirt, maar zal het EK mogelijk ook aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij liet zich begin dit jaar opereren en komt voor PSV zeker niet meer in actie. Of hij het EK haalt zullen de komende maanden uit moeten wijzen.

Wat zeggen de bookmakers?

De bookmakers maken zich echter nog niet al te druk om de mogelijke afwezigen bij het Nederlands elftal. Oranje is na België, Engeland en Frankrijk nog altijd de vierde in de rij van kanshebbers op EK winst. Hoe bookmakers werken? Lees daarvoor meer op bookmakers247.nl.Volgens deze bookmakers is Oranje een grotere kanshebber dan onder meer Spanje, Italië, Portugal en Duitsland. Of zij echter al rekening hebben gehouden met het feit dat de aanval van het Nederlands elftal wel erg veel kwaliteit heeft ingeleverd met de absentie van met name Depay en in mindere mate Malen is de vraag. De publieke opinie in Nederland is in ieder geval dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman weinig aanspraak zal maken op EK-winst. Het elftal zou zelfs blij moeten zijn als het de EK-poule met Oekraïne, Oostenrijk en nog een derde onbekende tegenstander zou overleven. De overstap van Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur zal een opsteker zijn voor Koeman. Bergwijn zal een half jaar lang op hoog niveau trainen en spelen en daar zeker een betere voetballer van worden.

Het sterke blok

De kracht van Oranje zal in elk geval moeten komen uit het sterke verdedigende blok, met leider en aanvoerder Virgil van Dijk en Mathijs de Ligt, die hopelijk weer veel aan spelen toekomt bij zijn club Juventus. Als dan ook Daley Blind goed herstelt van zijn hart-blessure en op rechts Dumfries opleeft dan ziet het er achterin solide uit. Op het middenveld zullen Wijnaldum en Frenkie De Jong de kar moeten trekken, met vd Beek, de Roon of Pröpper aan hun zijde.En wie weet staat er nog een groot talent op, zoals Mo Ihattaren, die de laatste tijd mooie dingen laat zien bij PSV. We zullen het de komende maanden in de gaten houden en zien of de bookmakers inderdaad zoveel vertrouwen in ons team zullen blijven houden.

Lees meer over:

Zijlijn WK 2022