De Ligt: 'Als meneer Van Basten het zegt'

Max Max
19 jun. 2021, 09:44
19 jun. 2021, 09:45
© IMAGO

Matthijs de Ligt keerde tegen Oostenrijk terug in de elftal van bondscoach Frank de Boer. De verdediger speelde een goede wedstrijd, maar weet dat Oranje nog veel beter kan.

Marco van Basten gaf bij de NOS de nodige kritiek op het spel van Oranje en op Matthijs de Ligt: "De Ligt is de bewaker van de verdediging. Hij moet veel meer leiding geven, maar hij gaat met zijn man mee en laat een gapend gat achter", aldus Van Basten. "De Ligt is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij toch nog weinig heeft opgestoken daar. Dit zijn de momenten waar het om gaat."

De Ligt doet wel iets met die kritiek: "Als iemand als meneer Van Basten kritiek op mij levert dan ga ik daar toch even naar kijken", zei De Ligt "Of ik er trots op ben? Bijna wel. Iemand van zijn statuur die iets zegt over mij... daar ben ik ook blij mee."

'We moeten het stap voor stap bekijken'

Kijken naar andere poules doet De Ligt niet: "Dat heeft toch geen zin. We zien het wel. We willen naar de finale, het grote doel is het winnen van de cup hier. Maar we moeten het stap voor stap bekijken."

Italië, het land waar hij momenteel speelt, is één van de grote favorieten dit EK. "Ik ken de spelers uit de Serie A. Italië heeft een sterk elftal. Maar we speelden eind vorig jaar in Italië ook tegen elkaar en toen ging het ook goed. Alle landen hebben sterktes en zwaktes. Ook Italië. Verder is het zoals mijn ploeggenoot zegt: naast Italië heeft België het laten zien hier. En Duitsland tegen Frankrijk was een wedstrijd op hoog niveau. Die landen doen echt mee."