De tegenstander als Oranje de kwartfinale haalt

Max Max
26 jun. 2021, 19:59
27 jun. 2021, 12:44
© IMAGO

Als het Nederlands elftal wint van Tsjechië dan weet het al tegen wie het in de kwartfinale aan mag treden. Als Oranje de kwartfinale ten koste van Tsjechië bereikt, dan is Denemarken daarin de tegenstander.

De Denen maakten zaterdagavond indruk in hun achtste finale duel met Wales door met maarliefst 4-0 te winnen. Kasper Dolberg, die zijn eerste basisplek kreeg dit toernooi, was de grote man met twee doelpunten.

© IMAGO

Denemarken kende een bizarre en moeilijke start van het toernooi. In het eerste duel tegen Finland stortte Christian Eriksen in door een hartstilstand. De middenvelder werd gereanimeerd en herstelde gelukkig goed. De wedstrijd tegen de Finnen moest echter wel diezelfde avond nog uitgespeeld worden en Denemarken verloor met 1-0.

In het tweede duel tegen België richtten de Denen zich op en leken ze op weg naar een goed resultaat. Uiteindelijk werd met 2-1 verloren, maar ze boden uitstekend partij aan één van de favorieten voor de titel.

Met twee nederlagen leek alleen de derde plek nog een uitweg voor Denemarken, maar met een 4-1 zege op Rusland werd zelfs de tweede plek nog behaald en plaatsten ze zich alsnog voor de achtste finale. Daarin werd Wales dus opnieuw met klinkende cijfers verslagen en wacht in de kwartfinale de winnaar van het duel Nederland - Tsjechië.

Tegenstander Kwartfinale EK2020

Mocht Oranje de tegenstander worden dan zijn we in elk geval gewaarschuwd, de Denen zijn in vorm.

Lees meer over:

Denemarken WK 2022 Kwartfinale