De vermoedelijke opstelling voor Nederland - Tsjechië

Max Max
27 jun. 2021, 10:30
27 jun. 2021, 12:50
© IMAGO

Vanavond om 18.00 uur staat in het Puskás ArenA in Boedepast de wedstrijd Nederland - Tsjechië op het programma. Wat is de vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Tsjechië? Welke elf spelers stuur bondscoach Frank de Boer het veld in?

© IMAGO

Tien van de elf plaatsen in het 1-5-3-2 systeem van Oranje staan vast, alleen in de spits naast Memphis Depay is er enige twijfel. Wie zal in het duel met Tsjechië in de spits staan bij Oranje? Donyell Malen, die als invaller al uitstekende dingen liet zien en afgelopen maandag een duidelijke klik had met Memphis Depay en Donyell Malen, of is het Weghorst, die ook een prima indruk maakte in de eerste duels van Oranje dit EK.

Zeker is dat Maarten Stekelenburg in de goal staat en voor hem Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind en Patrick van Aanholt.

Op het middenveld zal Marten de Roon terugkeren in de basis, ten koste van Ryan Gravenberch. De jonge Ajacied speelde tegen Noord-Macedonië, omdat De Roon op scherp staat. Tegen Tsjechië zal hij echter gewoon weer spelen. Uiteraard staan Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum ook in de basis.

Voorin is Memphis een zekerheidje en is er twijfel tussen Malen en Weghorst. We verwachten dat De Boer kiest voor de snellere Malen, die samen met Wijnaldum en Depay een dodelijk trio moet vormen.

De vermoedelijke opstelling voor Nederland - Tsjechië:

Stekelenburg; Dumfries, de Ligt, de Vrij, Blind en Van Aanholt; De Roon, F. de Jong en Wijnaldum; Malen en Depay.