Wie staat er in de spits tegen Tsjechië?

Max Max
27 jun. 2021, 16:30
27 jun. 2021, 16:33
© IMAGO

Vanavond speelt Nederland tegen de Tsjechen. De grote vraag die Nederland bezighield was; wie staat er in de spits tegen Tsjechië? Zou het Wout Weghorst zijn, of mocht Donyell malen opnieuw in de spits naast Memphis aantreden.

Het hoge woord is eruit, Donyell Malen speelt in plaats van Wout Weghorst in de basisopstelling van het Nederlands elftal.

Dat Memphis Depay speelt is natuurlijk altijd een zekerheidje, maar wie er naast hem in de spits moet staan is zo onderhand een landelijke discussie geworden. Tijdens de oefenduels in aanloop naar het EK en de eerste twee duels op het EK zelf kreeg Wout Weghorst de voorkeur boven zijn concurrenten. In het laatste duel met Noord-Macedonië was het echter Donyell Malen die de voorkeur kreeg boven Weghorst.

Er was maandag duidelijk een klik zichtbaar tussen Malen en zijn kompaan Memphis in de spits. Ook middenvelder Georginio Wijnaldum leek een goede klik te hebben met het duo. Meer dan met Wout Weghorst is er een bepaalde chemie die niet te trainen is.

Toch heeft Weghorst het als eenmans sloopbedrijf meer dan prima gedaan in de duels dat hij speelde. Het was dus een lastige keuze voor bondscoach Frank de Boer, die over de overige tien spelers niet hoefde te twijfelen. Dat hij voor Malen kiest komt echter niet als een verrassing, gezien de eerder genoemde klik.