De voorselectie van Oranje voor het EK

Max Max
14 mei 2021, 12:53
26 mei 2021, 15:04
© IMAGO

De KNVB heeft zojuist bekendgemaakt wat de voorselectie van bondscoach Frank de Boer is voor het EK 2020 dat volgende maand gehouden wordt.

In de voorselectie van onze bondscoach zijn 34 namen opgenomen. Helaas is de naam Virgil van Dijk niet op de lijst terug te vinden. De verdediger en aanvoerder van Oranje maakte vorige week bekend dat hij ontbreekt op het EK. Andere opvallende afwezige in de selectie is Ryan Babel, die normaal gesproken altijd aanwezig was.

Nieuwe namen in de selectie zijn Cody Gakpo en Jurriën Timber. Rick Karsdorp en Anwar El Ghazi zaten al weleens eerder bij de selectie, maar keren na lange afwezigheid terug. Andere spelers die in het recente verleden op de lijst stonden als Hans Hateboer, Jeremiah St. Juste, Ryan Gravenberch en Tony Vilhena mogen ook nog op een definitieve selectie hopen.

Bondscoach Frank de Boer heeft tevens Wout Weghorst in zijn voorlopige selectie opgenomen. Er was de laatste tijd veel te doen rondom Weghorst, die in de Duitse competitie voor zijn club Wolfsburg een uitstekende indruk maakte. Het lijkt erop dat De Boer, die hem lange tijd niet selecteerde, Weghorst alsnog op zal nemen in zijn EK-selectie.

De Boer mag 26 spelers meenemen naar het EK, wat betekent dat er nog acht spelers van de voorselectie af zullen vallen.

De complete voorselectie van het Nederlands elftal:

Keepers:

Jasper Cillessen, Tim Krul, Maarten Stekelenburg en Marco Bizot.

Verdedigers:

Stefan de Vrij, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Nathan Aké, Denzel Dumfries, Joël Veltman, Kenny Tete, Patrick van Aanholt, Owen Wijndal, Jurriën Timber, Rick Karsdorp, Hans Hateboer en Jeremiah St. Juste.

Middenvelders:

Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Marten de Roon, Davy Klaassen, Donny van de Beek, Ryan Gravenberch, Tony Vilhena en Teun Koopmeiners.

Aanvallers:

Memphis Depay, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Luuk de Jong, Donyell Malen, Quincy Promes, Anwar El Ghazi, Cody Gakpo en Wout Weghorst.