Van Dijk gaat niet mee naar het EK

Max Max
12 mei 2021, 12:25
12 mei 2021, 12:26
© IMAGO

De knoop is doorgehakt, aanvoerder Virgil van Dijk mist het EK 2020 dat komende maand van start gaat. Dat heeft de verdediger van Liverpool zelf besloten en kenbaar gemaakt aan bondscoach Frank de Boer.

Bondscoach Frank de Boer hoopte nog dat zijn aanvoerder op tijd hersteld zou zijn, maar Van Dijk heeft nu zelf de knoop doorgehakt. Via onderstaande video op het kanaal van de KNVB maakte Van Dijk zijn besluit kenbaar.

"Ik ben in een stadium beland dat ik moest kiezen: zou ik deelnemen aan het EK of niet? Met alles dat er speelt, voel ik dat het fysiek gezien de juiste beslissing is om niet naar het EK te gaan. Ik ga nu in de zomer de laatste fase van de revalidatie in. De volledige focus gaat uit naar het nieuwe seizoen", zei Van Dijk.

De verdediger is enorm teleurgesteld: "Ik mis de kans om als aanvoerder op het EK te spelen, maar het is zo gelopen. Ik moet dit accepteren, we moeten het allemaal accepteren. Ik denk dat dit de juiste beslissing is als je kijkt naar het hele plaatje. Het is lastig, maar ik heb er vrede mee."