Driessen onverwacht positief over Oranje: ‘Beter einde van de familiedag is niet denkbaar'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
27 jun. 2024, 08:34
27 jun. 2024, 14:14
Nederlands elftal, Valentijn Driessen, Oranje
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, journalist bij De Telegraaf

Volgens Valentijn Driessen moet het Nederlands elftal héél blij zijn met het resultaat van de groepsfase op het EK in Duitsland. Oranje eindigde in Groep D als derde en leek rekening te moeten houden met een loodzware tegenstander in de achtste finales, maar in plaats van Engeland staat Nederland tegenover Roemenië. Driessen denkt dat er geen beter scenario denkbaar is voor Oranje.

Koeman en zijn manschappen kregen dinsdagavond in Berlijn een zware klap te verwerken. Bij een overwinning op Oostenrijk hadden ze uitstekende zaken gedaan met het oog op de achtste finales, maar door de 2-3 nederlaag stevenden ze af op een pittige uitdaging in de achtste finales. Engeland dreigde de volgende tegenstander te worden van het Nederlands elftal, maar na een krankzinnig slot van de groepsfase wordt het Roemenië. “Koeman zei gisteren (dinsdag, red.): we zijn niet knock-out, we staan nog. Nou, we staan al bijna met één been in de finale nu”, zei Driessen in de podcast Kick Off Oranje van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Oranje staat met één been in de EK-finale

Volgens Driessen had het Nederlands elftal het niet slechter kunnen treffen in de knock-outfase. Bij winst op Roemenië wacht in de kwartfinale een duel met de winnaar van de achtste finale tussen Oostenrijk en Turkije. Bij een eventuele halve finale is Italië of Zwitserland, óf Engeland of Slowakije de tegenstander. “Dit is iets wat niet te overtreffen valt. Je wordt derde na een schandalige vertoning tegen Oostenrijk, maar je hebt eigenlijk de beste uitgangspositie om de finale te behalen die denkbaar is op dit EK. Natuurlijk ook omdat België z’n plicht niet doet, die hebben nu ook gelijk de zwaarste tegenstander in de volgende ronde tegen Frankrijk”, aldus de journalist.

Lees ook: Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Driessen zag dat de woensdag dus erg mooi eindigde voor Oranje. Daags na de grote teleurstelling tegen Oostenrijk speelden de reserves een oefenwedstrijd tegen TSV Havelse, spelend op het vierde niveau van Duitsland. Verder stond de dag in het teken van familie. “Ik hoorde net gejuich en ik denk dat het uit het Ritz-Carlton kwam”, zei Driessen over het hotel waar het Nederland tijdens het EK verblijft. “Een beter einde van een familiedag is nauwelijks denkbaar.”

Presentator Pim Sedee zei vervolgens dat de spelers en hun families het ook gewoon heel gezellig gehad kunnen hebben, maar Driessen weet zeker dat de uitkomst van de groepsfase de reden van de gezelligheid is. “Normaal gesproken moeten ze allemaal het hotel verlaten om 20.00 uur.”

Wat is het eindstation van Oranje op het EK in Duitsland?

54.3%

16.1%

8.1%

4.6%

16.9%

5093 stemmen

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Euro2024