Dumfries loopt blessure op, WK niet in gevaar

Max Max
13 nov. 2022, 15:12
14 nov. 2022, 21:47
© IMAGO

Mogelijk slecht nieuws uit Italië voor bondscoach Louis van Gaal. Rechter wingback Denzel Dumfries is daar tijdens een duel van zijn club Internazionale geblesseerd uitgevallen.

De ernst van de blessure is nog niet bekend, maar met het WK dat over 8 dagen begint voor Oranje komt de blessure van Dumfries erg slecht uit voor het Nederlands elftal.

Er was niemand in de buurt toen Dumfries in de 72e minuut een bal aangespeeld kreeg en zich leek te verstappen. Hij tikte de bal zelf over de zijlijn en ging met zijn handen voor z'n gezicht zitten.

Als Dumfries het WK zou missen betekent dat enorm slecht nieuws voor Van Gaal. Dumfries is met zijn kracht en drive een hele belangrijke speler in het 1-5-3-2 systeem van onze bondscoach.

Update maandag 14-11

Dumfries meldde zich maandagmiddag goedgemutst bij de selectie van Oranje. Daar nam hij al snel de zorgen weg. "Zelfs geen kleine zorgen, uiteraard ga ik mee", zei hij opgewekt. "Ik kan gewoon in de basis staan in de eerste wedstrijd tegen Senegal, ik voel me gewoon fit."

De wingback schrok wel zondag, toen hij iets in zijn knie voelde: "Dan denk je wel even: shit, wat is er aan de hand?", vertelde Dumfries. "Ik had een tik gehad en daarna werd mijn knie stijf. Het was de spier boven mijn knie, niet het gewricht zelf. Ik kon niet meer rennen, daarom moest ik er uit."

Het ging echter al snel beter, kort na de wedstrijd voelde hij al minder: "En vanochtend bij het opstaan voelde het ook goed. Dat is altijd een belangrijk meetmoment, als de spieren nog koud zijn."

"Hier bij Oranje zijn een aantal tests gedaan en die waren allemaal positief. Ik ga straks nog even naar het ziekenhuis voor een scan, om alle onzekerheid weg te nemen, maar ik verwacht niets geks."

Lees meer over:

WK 2022 Denzel Dumfries