Eerste WK-tegenstander Senegal mist sterspeler tegen Oranje

Max Max
09 nov. 2022, 11:21
18 nov. 2022, 11:30
© IMAGO

Mogelijk slecht nieuws voor Oranje-opponent Senegal in aanloop naar het eerste WK-duel tussen Nederland en het Afrikaanse land. Sterspeler Sadio Mané raakte namelijk dinsdagavond geblesseerd aan een pees in zijn knie en moet sterk vrezen voor het duel met Oranje. Nederland - Senegal staat op maandag 21 november om 17.00 uur Nederlandse tijd op het programma.

Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is, maar het duel met Oranje komt vrijwel zeker te vroeg. "Ik kan nog niets met zekerheid zeggen, röntgenfoto’s moeten duidelijk maken of er iets aan de hand is. Hij kreeg een tik tegen de bovenkant van zijn scheenbeen en dat is een vervelende plek”, zei zijn trainer Nagelsmann van Bayern München.

Voor Senegal zou het ontbreken van sterspeler Mané een enorme tegenvaller zijn. De aanvaller, die afgelopen jaar overstapte van Liverpool is topscorer aller tijden van de ‘Leeuwen van de Teranga’ en de absolute ster van de nationale ploeg.

Update 17-11: Mané mist WK

De laatste woensdag voor het WK werd bekend dat Mané het WK definitief aan zich voorbij moet laten gaan. Een zware domper voor het Afrikaanse land.

Lees meer over:

WK 2022 Senegal