Frenkie de Jong kijkt graag naar Oranje-international met wie hij pas twee keer speelde

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
31 dec. 2023, 18:12
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Frenkie de Jong vindt het leuk om te zien hoe Tijjani Reijnders het doet bij AC Milan. De 25-jarige middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap naar de Italiaanse topclub en heeft zich moeiteloos aangepast aan het hogere niveau. In de eerste seizoenshelft speelde Reijnders bijna alles bij de rood-zwarte club uit Milaan en dat resulteerde ook in zijn eerste interlands voor het Nederlands elftal, mede door blessureleed bij De Jong.

Joep Schreuder van de NOS wilde van De Jong weten hoe hij aankijkt tegen de ontwikkeling van Reijnders. "Ik volg het voetbal sowieso en Nederlandse spelers met extra interesse. Om dan te zien hoe hij het doet bij AC Milan, dat is wel heel leuk om te zien." De teller van Reijnders staat inmiddels op zes interlands. De Jong en hij speelden in september samen op het middenveld toen Oranje in de strijd om een EK-ticket won van achtereenvolgens Griekenland (3-0) en Ierland (1-2), maar niet tegelijkertijd als basiskracht.

De cijfers van Frenkie de Jong in Oranje

Voor de De Jong was 2023 geen geweldig jaar wat betreft het Nederlands elftal. De middenvelder van Barcelona kwam door blessureleed tot slechts vier interlands dit kalenderjaar en moest zes duels van Oranje laten schieten. Koeman heeft nog voldoende tijd om richting het EK te experimenteren met een middenveld met bijvoorbeeld De Jong en Reijnders. In maart staan in ieder geval oefeninterlands met Schotland en Duitsland op het programma.

De Jong vindt spelen voor het Nederlands elftal nog steeds het mooiste en meest eervolle dat er is. "Het hangt er natuurlijk vanaf hoe we het gaan doen. Maar een eindtoernooi met je land spelen is het mooiste dat er is voor een voetballer, denk ik", benadrukt de middenvelder, die een EK en een WK meemaakte. "Dus we kijken daar super erg naar uit."

Lees ook: Acht Nederlanders op kruispunt: transfer óf geen EK met Oranje

"We zijn heel trots dat we voor Oranje mogen spelen en dat we het land mogen vertegenwoordigen op het EK. Iedereen heeft er heel veel zin in.”Hij hoopt dat er komende zomer veel steun van supporters uit Nederland zal zijn. “Het is in Duitsland, dus hopelijk komen er veel fans over. Dat zou ons goed doen, die steun hebben we ook echt nodig."