Gaat De Boer door als bondscoach?

Max Max
27 jun. 2021, 22:14
29 jun. 2021, 19:28
© IMAGO

Blijft Frank de Boer bondscoach bij het Nederlands elftal of gooit hij na de nederlaag tegen Tsjechië in de achtste finales de handdoek in de ring?

Op dit moment kan de Boer daar nog geen antwoord op geven, zo zegt hij tegen de NOS: "Daar hoef ik nu geen antwoord op te geven. Daar ga ik de komende weken rustig over nadenken."

De Boer wisselde na een dik uur spelen een sterk spelende Malen voor Promes. Een wissel die volgens velen deed denken aan de dramatische wissel van Advocaat tegen Tsjechië in 2004. De Boer was het daar niet mee eens: "Wij weten dat Donyell een fantastische speler is en dat de koek na zestig à zeventig minuten wel op is. Mijn plan was in eerste instantie om Wout Weghorst in te brengen."

'Het gaat om één of twee momenten'

De Boer was na afloop ook realistisch: "Zulke wedstrijden tegen zulke tegenstanders, dan gaat het om één of twee momenten. Die heeft Donyell gekregen. Ik denk dat wij de dominerende partij waren. Alleen de laatste pass was dan net niet goed."

"Tegen zo'n stugge tegenstander moet je top zijn", zei de Boer, die ook zag dat de spelers van Oranje een beetje loom leken. "Dat zal met het weer te maken hebben, dat zou misschien excuus kunnen zijn... Het was niet goed genoeg, anders waren we doorgegaan. Als we weer bij elkaar komen, dan moeten we er direct weer staan."

Lees meer over:

Frank De Boer WK 2022 Tsjechië