Gakpo gedeeld topscorer van het WK

Max Max
03 dec. 2022, 12:55
03 dec. 2022, 12:57
© IMAGO

Met zijn drie doelpunten in de poulefase van het WK laat Gakpo zien dat hij in topvorm verkeerd. De aanvaller van Oranje staat met zijn drie goals zelfs gedeeld topscorer op dit WK tot nu toe.

De andere spelers met drie treffers op dit WK zijn Alvaro Morata(Spanje), Marcos Rashford(Engeland), Kylian Mbappé(Frankrijk) en Enner Valencia(Ecuador). Laatstgenoemde is niet meer actief op het WK, de andere drie spelers wel. Achter dit vijftal zit een hele rits aan spelers met twee doelpunten.

Met zijn drie treffers, alle drie in verschillende duels, werd Gakpo de eerste Oranje-international ooit die in zijn eerste drie WK-duels scoorde. Memphis deed dat tijdens het WK 2014 tijdens zijn eerste twee duels. Verder waren alleen Johan Neeskens (1974), Dennis Bergkamp (1994) en Wesley Sneijder (2010) in drie WK-duels op rij trefzeker.

Johnny Rep is nog altijd Oranjes WK-topscorer met zeven doelpunten op een mondiaal eindtoernooi. Gakpo heeft Johan Cruijff (drie goals in 1974) nu geëvenaard, net als Wesley Sneijder die op het WK 2010 net als Gakpo met links, met rechts én met zijn hoofd scoorde voor het Nederlands elftal op één toernooi.

Hoe ver zal Gakpo nog kunnen komen dit WK?  Vanmiddag tegen de Verenigde Staten hervat Gakpo de jacht op de topscorerstitel.

Lees meer over:

WK 2022 Cody Gakpo